Ochten Algemeen Kazerne Materieel Actueel Geschiedenis

Kazerne (Bekijk foto's kazerne)

De kazerne aan de Cuneraweg in Ochten is in november 2003 in gebruik genomen. De kazerne is multifunctioneel ingericht en staat op een ruim terrein met voldoende parkeergelegenheid. Bij binnenkomst via de “personeels ingang” kom je in de ruime aankleedruimte. De uitrukhal beschikt over 4 uitrijpoorten. In de hal staan de tankautospuit, de personeel-materieelwagen, het regionaal schuimblusvoertuig, de snelle interventie boot, de motorspuitaanhangwagen, de mobiele aggregraat en de jeugdbrandweerauto gestald.

Verder is op de begane grond een ruime douche- en toiletgelegenheid, een commandopost, een vergaderruimte en een kamer voor de groepsleider aanwezig.

Boven is een instructieruimte aanwezig die ruimte biedt voor 40 personen. De ruimte wordt momenteel naast de interne cursussen gebruikt voor cursussen van de Bogo.

De instructieruimte beschikt over moderne middelen zoals video, tv met schotel en een beamer. 

Verder is er een evaluatieruimte en een keuken voorzien van diverse gemakken aanwezig. Omdat de evaluatieruimte ook bestemd is voor het gezellig bijeenzijn na de oefenavond, hebben de leden van de groep Ochten zelf een bar ingebouwd en de inrichting aangepast.