Ochten Algemeen Kazerne Materieel Actueel Geschiedenis

Actuele_uitrukken  Wedstrijden  Oefeningen  Diversen

Actuele uitrukken

Uitruk vanaf kazerne Ochten op YouTube. Klik hier voor het filmpje.

Klik hier voor een overzicht en hier voor grafieken van alle uitrukken van 2020.
Klik hier voor een overzicht en hier voor grafieken van alle uitrukken van 2019.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

22 januari 2015 - Auto van de dijk Waalbandijk Ochten
Op donderdagochtend 22 januari werd de groep Ochten gealarmeerd voor een hulpverlening op de Waalbandijk in Ochten. Een auto was van de dijk gereden, over de kop geslagen en in een weiland tot stilstand gekomen. De bestuurder kon de auto op eigen kracht verlaten.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

27 december 2014 - Ongeval 2 vrachtauto's PW Alexanderweg Echteld
Op zaterdagochtend 27 december werd de groep Ochten om 09:06 uur gealarmeerd voor een ongeval op de PW Alexanderweg in Echteld. Door de gladheid en door harde wind was een vrachtauto op de brug geschaard. Een tweede vrachtauto schaarde vervolgens ook tegen de voorste vrachtauto aan. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De weg is geruimte tijd afgesloten geweest.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

6 december 2014 - Paard in de sloot Bonegraafseweg Ochten
Op zaterdagochtend 6 december kwam op de Bonegraafseweg in Ochten een paard in de sloot. De berijdster kon nog net op tijd van het paard springen en haalde zelf geen nat pak. Het lukte het paard niet om zelfstandig uit de sloot te komen. Met behulp van de brandweer die met waadpakken in de sloot ging staan, kon het paard weer snel op het droge worden gebracht.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

4 augustus 2014 - Autobrand Meersteeg Echteld
Maandag rond twee uur werd de brandweerpost van Ochten gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Meersteeg in Echteld. Even daarvoor had een bestuurder zijn auto aan de kant gezet en de brandweer gebeld. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit de auto en kwamen dikke rookwolken vrij.

Met behulp van een schuimvormendmiddel is de auto vervolgens geblust, wat over bleef was een uitgebrand wrak. De bestuurder had de auto op tijd verlaten en heeft geen verwondingen opgelopen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend, de auto zou net bij een garage vandaan komen. Een berger zal de auto gaan afvoeren.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

27 januari 2014 - Binnenbrand groentewinkel Molendam Ochten
Persbericht:
Een groentezaak in Ochten is in de nacht van zondag op maandag door brand verwoest.
De brand brak rond twee uur uit. Een aangrenzende woning kon worden behouden. De drie mensen die binnen waren, konden het huis zonder problemen verlaten. Twee uur later kon het sein brand meester worden gegeven. Volgens een woordvoerder moest de brandweer een gat in het dak zagen om goed bij de brand te kunnen komen.
De brandweer onderzoekt hoe de brand is ontstaan. De precieze omvang van de schade is nog niet bekend.

Filmpje Omroep Gelderland.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

20 januari 2014 - Ongeval A15 Echteld
Op 20 januari werd de groep Ochten rond 11:15 uur gealarmeerd voor een ongeval op de A15. Er had een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een vrachtauto. De auto was achterop de vrachtauto gereden. Ondanks de grote schade aan de auto, kon de bestuurder de auto zelfstandig verlaten. De bestuurder is voor nader onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

12 januari 2014 - Ongeval Stationsweg Echteld

Persbericht:
ECHTELD - Bij een eenzijdig ongeval op de Stationsweg in Echteld is zondagmiddag even na 12.00 uur een 70-jarige man uit Maurik om het leven gekomen. De Stationsweg is ruim 3 uur lang afgesloten geweest voor onderzoek naar het ongeval. De man, die alleen in de auto zat, belandde met zijn voertuig tegen een boom nadat de wielen van de auto door onbekende oorzaak in de rechterberm terecht waren gekomen. Na het ongeval vloog de auto in brand. Een omstander heeft de automobilist daarop uit het voertuig gehaald. Ter plaatse is nog geprobeerd de man te redden door het verlenen van eerste hulp, maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke.
 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

3 juni 2013 - Ongeval Spoorstraat Echteld

Persbericht:
Echteld - Op de Spoorstraat in Echteld is vanmiddag, maandag 3 juni, een automobilist om het leven gekomen na een frontale botsing met een vrachtwagen. Het slachtoffer overleed terplekke aan zijn verwondingen.
Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor twee ter hoogte van de Pijpstraat. Door nog onbekende kwam de automobilist op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een tegenligger, een vrachtauto. De politie heeft de weg afgesloten voor nader onderzoek naar de toedracht. Het overige verkeer wordt omgeleid.
 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

1 juni 2013 - Woningbrand Medelsestraat Echteld
Op zaterdagavond 1 juni is de groep Ochten gealarmeerd voor een woningbrand in de Medelsestraat in Echteld. Het ging om een leegstaande boerderij. In februari 2011 brandde het voorhuis al volledig uit. Dit keer stond het achterhuis met rieten dak volledig in de brand. Bij aankomst van de brandweer kwamen de vlammen uit het dak. De leegstaande boerderij is volledig verloren gegaan. Samen met de SB uit Ochten, de hoogwerker uit Tiel en de TS van Lienden is de brand bestrijd.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

23 april 2013 - Ongeval N233 Kesteren
Op dinsdagmiddag 23 april werd de groep Ochten rond 13:35 uur gealarmeerd voor een hulpverlening in Kesteren. Vanaf Rhenen richting Kesteren was een auto op de N233 in de slip geraakt en van het talud afgereden. De bestuurder was bij aankomst van de brandweer al uit het voertuig. De ambulance heeft de bestuurder onderzocht.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

22 maart 2013 - Woningbrand Remkettingweg Echteld
Op vrijdagavond rond 18:10 uur werd de groep Ochten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Remkettingweg in Echteld. Er werd al snel middelbrand gemaakt. De TS van Lienden is hiervoor ook gealarmeerd. Naast de TS van Ochten en Lienden was ook de SB van Ochten, de hoogwerker uit Tiel, de waterwagen uit Maurik en het groot watertransport uit Beneden-Leeuwen ter plaatse. Een groot deel van de woning met een rietenkap is verloren gegaan. De achterzijde van de woning en de stallen konden gered worden. Voor de catering werd goed gezorgd door de logistiek van Beusichem.
 

Klik hier voor een filmpje op Omroep Gelderland.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

15 maart 2013 - Ongeval A15 links 132.4 Tiel
Persbericht
:
Echteld - Bij een aanrijding op de A15 ter hoogte van Echteld is vrijdagavond omstreeks half twaalf een automobilist om het leven gekomen.De politie vermoedt dat de automobilist na een kopstaart-aanrijding uit zijn auto is gestapt en vervolgens op of nabij de vluchtstrook is aangereden door een derde auto. Voor zover nu bekend is, zijn er geen andere slachtoffers.
De A15 is tussen Echteld en Tiel (in westelijke richting) tijdelijk afgesloten. De verkeersongevallenanalyse afdeling van de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht.

Aanvulling:
Echteld - De automobilist die vrijdagavond 15 maart omstreeks 23.30 uur op de A15 verongelukte is een 30-jarige man uit Rotterdam.
Het ongeval vond plaats op de A15 ter hoogte van Echteld, tussen de Prins Willem Alexanderbrug en het Amsterdam-Rijnkanaal. De politie vermoedt dat de automobilist na een kopstaart-aanrijding uit zijn auto is gestapt en vervolgens op of nabij de vluchtstrook is aangereden door een andere auto. Daar is hij vrijwel direct overleden.
De snelweg is in westelijke richting tot 03.30 uur afgesloten geweest voor het onderzoek. Rijkswaterstaat heeft afzetting en omleiding verzorgd.
 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

9 februari 2013 - Ongeval Stationsweg Echteld
Op zaterdagochtend 9 februari werd de groep Ochten om 08:09 uur gealarmeerd voor een hulpverlening op de Stationsweg te Echteld. Er had een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een personenauto is tegen een boom aangereden. De auto had veel schade, de motor auto lag buiten het voertuig. De bestuurder is met ernstig letsel naar het ziekenhuis in Nijmegen overgebracht.
 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

25 januari 2013 - Ongeval Prins Willem Alexanderbrug Echteld

Persbericht:

Echteld - Vrijdagmorgen vond een aanrijding plaats op de Prins Willem-Alexanderweg ter hoogte van de afrit van de A15. Daarbij zijn twee inzittenden van een auto gewond geraakt.
Een 71-jarige automobilist uit Tiel reed vanaf de A15 de afrit af naar de Prins Willem-Alexanderweg. Daar verleende hij geen voorrang aan een 35-jarige automobilist uit Lienden.
Bij het ongeval raakte de 71-jarige bestuurder en een 66-jarige vrouwelijke passagier gewond. Beiden moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijdt. De 35-jarige man raakte niet gewond.
De slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel.
 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

20 september 2012 - A15 rechts IJzendoorn, auto in de sloot

Persbericht:

Donderdagavond ontstond er een aanrijding tussen twee auto’s op de A15 ter hoogte van Ochten. Een bestuurder werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurder bleek met alcohol op achter het stuur te zitten.

Toen agenten bij het ongeval aan kwamen, zagen ze een auto in de sloot liggen. De bestuurder, een 50-jarige man uit Deventer, vertelde dat hij op de A15 reed. Hij hoorde een klap, kon zijn auto niet meer onder controle houden en belandde uiteindelijk in de sloot. De bestuurster van de andere auto, een 29-jarige vrouw uit Berghem, verklaarde dat ze niet meer goed wist wat er gebeurd was. De 50-jarige raakte lichtgewond en moest voor controle mee naar het ziekenhuis. Uit de blaastest bleek dat hij geen alcohol gedronken had.
Vrouw blaast ‘F’
De 29-jarige vrouw gedroeg zich vervelend richting de agenten. Ze namen een blaastest af bij de vrouw, waarbij ze een ‘F’ blies. Ze werd meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de definitieve ademanalysetest was 845 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.
 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

27 augustus 2012 - Vrachtauto in de sloot A15 Echteld
Op maandagcohtend 27 augustus werd de groep Ochten gealarmeerd voor een ongeval op de A15 links ter hoogte van hectometer 133.5. Tijdens het aanrijden bleek het incident op de rechterbaan van de A15 te zijn. Een vrachtauto was na een inhaalmanoeuvre in de berm gekomen en was vervolgens in de sloot beland. In het voertuig zaten lege flessen met zuurstof. De chauffeur kwam met de schrik vrij.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

3 juli 2012 - Ongeval A15 Tiel met 2 vrachtauto's

Persbericht

Ravage na ongeval op A15
Echteld, 03-07-2012 • Even voor 06.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee vrachtwagens op de A15 ter hoogte van hectometerpaal 132,6 bij Echteld. Daarbij raakte een 28-jarige Nijmegenaar gewond. Er ontstond een enorme ravage door restanten van de beschadigde vrachtauto’s en de lading die voor een deel op het wegdek terecht was gekomen.

Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wijchen stond met pech op de vluchtstrook en werd van achteren aangereden door de 28-jarige Nijmegenaar die met zijn vrachtwagen gedeeltelijk op de vluchtstrook terecht was gekomen. Door de aanrijding raakten beide voertuigen ernstig beschadigd.

De vrachtwagen die achterop reed was beladen met sierbestrating waarvan een deel op het wegdek terecht kwam. Ook kwam er olie op het wegdek terecht. Hulpdiensten zijn kort na de aanrijding gestart met het opruimen van de ravage en het bergen van de beide vrachtwagens. De 28-jarige chauffeur werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel. De politie verwacht dat de verkeershinder tot ver in de ochtend zal duren. De afdeling verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
 

Filmpje Gelderlander

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

26 mei 2012 - Auto tegen boom A15 links Tiel
Op zaterdagmiddag 26 mei werd de groep Ochten even voor 15:00 uur gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de A15 links bij de afslag Tiel. Een auto was tijdens het uitvoegen ongelukkig in de berm terechtgekomen en kwam met de achterkant van de auto tot stilstand tegen een boom. Attente omstanders hebben de beide inzittenden zo snel mogelijk uit de auto gehaald omdat er een sterke brandstoflucht bij de auto aanwezig was. De inzittenden zijn voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

16 mei 2012 - Ongeval met beknelling Molenstraat IJzendoorn
Persbericht politie:
Woensdagmorgen is een 39-jarige inwoonster van Echteld gewond geraakt toen zij op de Molenstraat in IJzendoorn met haar auto tegen een boom was gereden. Volgens een getuige was de auto met de rechter wielen in de berm terecht gekomen. Waarschijnlijk heeft de vrouw bij het tegensturen de macht over het stuur verloren.
De vrouw zat bekneld in haar auto en moest door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd worden. Ook de traumaheli is ter plaatse geweest om assistentie te verlenen. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het UMC St.Radboud in Nijmegen. De afdeling Verkeersongevallen Analyse doet nog onderzoek naar de juiste toedracht.

Foto's van W. van Eldijk
 

Filmpje

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

16 april 2012 - Caravanbrand Hoge Dijkseweg Kesteren
Op maandagavond 16 april 2012 werd de groep Ochten gealarmeerd voor een binnenbrand op camping Lede en Oudewaard op de Hoge Dijkseweg in Kesteren. Samen met brandweer Lienden is het vuur bestreden. Er is 1 caravan totaalverloren gegaan. Door een snelle inzet is gelukkig voorkomen dat er meerdere caravans in brand zijn gegaan. Het schuimblusvoertuig was gealarmeerd voor de waterwinning. 

Persbericht:
Op Camping Lede en Oudewaard aan de Hoge Dijkseweg in Kesteren is maandagavond een stacaravan volledig uitgebrand. De brandweer, welke rond tien voor negen werd gealarmeerd, schaalde op naar ''Middel Brand'' en riep ook de hulp in van de SBH uit Ochten. De reden voor de brandweer om op te schalen naar Middel Brand was de onderlinge afstand tussen de caravans, aldus de politie. De rookwolk welke onstand als gevolg van de brand was in de wijde omgeving te zien. Over de toedracht van de brand en de ontstane schade is ons nog niks bekend.

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

16 februari 2012 - Ongeval meerdere auto's A15 IJzendoorn
De Gelderlander:
OCHTEN - De snelweg A15 is donderdagavond rond kwart over negen in beide richtingen afgesloten geweest na een incident ter hoogte van Ochten. In beide rijrichtingen was een aanrijding geweest. Er is een persoon gewond geraakt, meldt de politie. Hulpdiensten inclusief een traumahelikopter werden naar het incident gestuurd.

Ooggetuigen meldden dat een automobilist die richting Ochten reed met zeer hoge snelheid achterop een andere auto is gebotst. De wielen van die auto zouden door de klap op het wegdek van de tegenovergestelde rijrichting terecht zijn gekomen. Daardoor ontstond eveneens een aanrijding op die weghelft.

RIjkswaterstaat had richting Nijmegen aanvankelijk een omleiding ingesteld. Verkeer richting Nijmegen moet via de A2, de A59 en de A50 rijden. De andere kant op was een rijstrook van de weg afgesloten. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid.
 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

2 februari 2012 - Binnenbrand schuur Keizerstraat IJzendoorn
Op donderdag 2 februari werd de groep Ochten gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Keizerstraat in IJzendoorn. Het betrof een schuur vlak nabij een woning. De schuur is compleet uitgebrand. Gelukkig wist de brandweer te voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar de woning. Er werd al snel middelbrand gemaakt, de groep Kesteren is Ochten komen assisteren. De kou was een extra handicap, het bluswater zorgde al snel voor een ijsbaan.

De Gelderlander:
IJZENDOORN - Bij een schuurbrand aan de Keizerstraat in IJzendoorn is donderdagochtend asbest vrijgekomen. De schuur stond achter de woning. Niemand raakte gewond.
De eigenaar had net zijn fiets in het pandje geparkeerd, toen er vlammen uit het dak sloegen. Verder was de schuur nagenoeg leeg.
Op een deel van het schuurtje zat asbest. Dat wordt nu geruimd. Volgens de brandweer is de huidige vorst gunstig, omdat dit de door het blussen natgeworden asbest inkapselt. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Klik hier voor een filmpje.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

15 november 2011 - Ongeval A15, 2 vrachtauto´s
Op dinsdag 15 november had er op de A15 nabij de afslag Tiel een aanrijding plaatsgevonden tussen 2 vrachtauto´s. Omdat er sprake was van 2 vrachtauto´s met beknelling en ook rook uit een vrachtauto is er groot opgeschaald. Naast de groep Ochten zijn ook de TS van Kesteren, de HV uit Lienden en de TS en HV uit Tiel aanwezig geweest.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

15 november 2011 - Ongeval A15, 2 vrachtauto´s
Op dinsdag 15 november had er op de A15 nabij de afslag Tiel een aanrijding plaatsgevonden tussen 2 vrachtauto´s. Omdat er sprake was van 2 vrachtauto´s met beknelling en ook rook uit een vrachtauto is er groot opgeschaald. Naast de groep Ochten zijn ook de TS van Kesteren, de HV uit Lienden en de TS en HV uit Tiel aanwezig geweest.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

9 november 2011 - Ongeval A15, auto onder vrachtauto
Op 9 november werd de groep Ochten om 05:29 uur gealarmeerd voor een ongeval op de A15 links bij hectometerpaaltje 135.3. Een personenauto was onder de trailer van een vrachtauto gereden. Ondanks de grote ravage aan de auto, heeft de inzittende en een hondje het er goed van afgebracht. Na stabilisatie van de auto kon ze zelf uit de auto stappen. De snelweg is een tijdje afgesloten geweest waardoor er een file ontstond.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

17 september 2011 - Koe in de sloot Pottumsestraat IJzendoorn
Op zaterdagmiddag 17 september werd de groep Ochten gealarmeerd voor een koe in de sloot in de Pottumsestraat in IJzendoorn. De koe bevond zich in een redelijk diepe sloot en kon er niet zelfstandig meer uit komen. Met behulp van de HV kraan uit Tiel is de koe uit de sloot gehaald.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

25 augustus 2011 - Auto in de sloot A15 Tiel
Op donderdagochtend rond 06:30 uur werd de groep Ochten gealarmeerd voor een auto te water op de A15 richting Tiel bij hectometer 130.5. Er bleek niemand in de auto te zitten. De oppervlaktewaterredding van Opheusden is ook ter plaatse geweest om de sloot uit te kammen.

Persbericht:
TIEL - Uit een sloot naast de A15 ten hoogte van Tiel is donderdagochtend een auto getakeld.
Er bleek geen bestuurder in te zitten. Duikers hebben de sloot doorzocht, maar vonden niemand.
De politie heeft de eigenaar van de auto achterhaald en gesproken; die zei dat hij in de sloot was beland nadat hij een peuk had laten vallen en daarna was gaan zoeken tijdens het rijden. Hij was uit de auto geklommen en had een lift naar huis gekregen.

Het voertuig was door een bestuurder van een grasmaaier ontdekt.

Klik hier voor een filmpje.
 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

21 augustus 2011 - Grote brand Bonegraafseweg Ochten
Persbericht:
Bij een huis aan de Bonegraafseweg in Ochten heeft zondag aan het begin van de avond brand gewoed.
Het vuur bleek te zijn ontstaan in een frituurpan in een schuur bij het huis. Er is flinke schade aan de grote schuur. Enkele gasflessen die aanwezig waren, zijn op tijd veiliggesteld.
Er zijn geen gewonden, zo meldt de politie. Wel is er een ambulance ter plaatse gegaan, omdat een omstander onwel was geworden.

De groep Ochten was als eerste eenheid ter plaatse. Tijdens het aanrijden is middelbrand gemaakt en niet veel later bij aankomst grote brand. De regionale schuimbluswagen uit Ochten heeft voor de eerste waterlevering gezorgd. De groep Kesteren en Dodewaard hebben met hun TS assistentie verleend. Verder was de hoogwerker uit Tiel ter plaatse en de adumluchtgroep uit Kesteren.

Klik hier voor een filmpje.
 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

9 augustus 2011 - Paard in de sloot Molenstraat IJzendoorn
Op 9 augustus werd de groep Ochten gealarmeerd voor een paard in de sloot in IJzendoorn. Het dier had waarschijnlijke al geruime tijd in de sloot gezeten. Met behulp van de HV kraan uit Tiel, is het paard uit de sloot getild. Het paard was door het koude water zwaar onderkoeld.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

2 juli 2011 - Autobrand Waalbandijk Ochten
Politiebericht:
In de nacht van vrijdag op zaterdag ontving de politie een melding dat er een auto in brand stond aan de Waalbandijk in Ochten. Omstanders hadden al eerder geprobeerd om de bestuurder ervan te weerhouden om te gaan rijden. Later bleek de man toch in zijn auto te zijn gestapt en het talud afgereden te zijn.

Omstanders hadden de man, een 25 jarige man uit IJzendoorn, uit zijn auto geholpen. Kort daarna zagen zij dat de auto in brand stond. De bestuurder was intussen te voet vertrokken. Politieagenten zagen de man lopen op de Waalbandijk en hielden hem aan. Bij ademanalyse blies de man 840 ugl, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Hoe de auto in brand is geraakt is onbekend.
 


 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

10 juni 2011 - Vrachtauto van talud P.W. Alexanderbrug Echteld
Op vrijdagavond 10 juni werd de groep Ochten gealarmeerd voor een ongeval met een vrachtauto op een onbekende locatie in Echteld. Voor de P.W. Alexanderbrug (oude tolbrug) was een vrachtauto van Echteld richting Beneden-Leeuwen van het talud afgereden. Hij is vervolgens over het fietspad dwars door bomen/struiken tot stilstand gekomen. De trailer met container is losgeraakt van de trekker. De chauffeur zat gelukkig niet bekneld en kon op eigen gelegenheid uit de vrachtauto komen. Hij is meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Naast de TS van Ochten is ook de HV uit Lienden en de HV1 uit Tiel ter plaatse geweest.

Klik hier voor een filmpje.

 


 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

2 juni 2011 - Tractorbrand Saneringsweg IJzendoorn
Op donderdag 2 juni werd de groep Ochten gealarmeerd voor een tractorbrand. De tractor met daarachter een pomp brandde volledig uit. 


 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

24 mei 2011 - Woning- en schuurbrand Hogeweg Lienden
Op 24 mei is zowel de groep van Kesteren als Ochten uitgerukt voor een zeer grote brand aan de Hogeweg in Lienden.
Persbericht:
Een brand aan de Hogeweg in Lienden heeft op 24 mei omstreeks 18.30 uur, een kippenschuur en een woonhuis volledig in de as gelegd. De ongeveer 10.000 kippen in de schuur zijn daarbij allemaal omgekomen. Verder liep niemand letsel op. Hoewel de brandweer snel en met veel materieel ter plaatse was konden zij niet voorkomen dat de schuur en de woning volledig afbrandden. Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen maar dit is allemaal in de directe omgeving neergekomen. De politie zette enkele wegen in de omgeving af om de brandweer vrij baan te geven en vanwege de grote rookontwikkeling. Rond 21.00 uur was de brand geblust. Vermoedelijk heeft kortsluiting in een ventilator in de kippenschuur de brand veroorzaakt. De bewoners van het woonhuis zijn elders ondergebracht.

Klik hier voor een filmpje.

 


 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

29 april 2011 - Auto te water Bonegraafseweg Ochten
Op 29 april 2011 raakte rond 15:40 uur een auto te water op de Bonegraafseweg in Ochten/Dodewaard. De auto stond volledig in de sloot. De bestuurster kon op eigen gelegenheid uit de auto komen. Ze had lichte verwondingen. Omdat er sprake was van een waterongeval, is ook de ploeg van Opheusden ter plaatse geweest met de oppervlaktewater redding.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

8 maart 2011 - Ongeval A15 IJzendoorn, auto op de kop

Persbericht:
In de nacht van maandag op dinsdag verloor een 38-jarige bestuurder uit Tiel de macht over het stuur op de A15 ter hoogte van Kesteren. De auto belandde in de berm op de kop. De hulpverleningsdiensten rukten vervolgens uit. De bestuurder kwam er goed vanaf, voor zijn twee honden die achterin de auto zaten, was dit niet het geval.

De Tielenaar verklaarde op weg te zijn naar huis, toen hij vermoedelijk door vermoeidheid op de vluchtstrook belandde en vervolgens in de berm. Dit gebeurde rond 04.30 uur. De man kon zelf uit de auto komen en wilde vervolgens zijn honden helpen. Eén was er inmiddels al uit gekropen en liep de A15 op. Daar werd de hond geschept door een vrachtwagen; de chauffeur lukte het niet meer om tijdig te stoppen. Over het lot van de andere hond, een Mechelse herder, bestaat onduidelijkheid. Van hem ontbreekt elk spoor, mogelijk is hij de weg overgestoken of is gevlucht richting Betuwelijn.
De 38-jarige is ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken. De man bleek ongedeerd.

Er kwamen meerdere meldingen van bestuurders bij de politie binnen, van mensen die zich zorgen maakten dat ze over iets heen gereden waren. Deze mensen is uitgelegd dat het om een dier ging. Mensen die informatie hebben over de nog vermiste herder worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844, of de Dierenambulance te bellen.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

6 februari 2011 - Woningbrand Medelsestraat Echteld
Op zondagavond 6 februari kreeg de groep Ochten rond 19:00 uur een melding van een woningbrand aan de Medelsestraat in Echteld. De brand zou al uitslaand zijn. Er is direct middelbrand gemaakt zodat ook Tiel met een TS en de hoogwerker zijn uitgerukt. Beneden-Leeuwen is ook nog ter plaatse geweest met WTS-3000 maar heeft geen water geleverd. Het was in eerste instantie niet duidelijk of er nog personen in de woning aanwezig waren. Later is bevestigd dat er gelukkig niemand aanwezig was.

Persbericht: Lang onzeker of mensen binnen waren
Echteld, 06-02-2011 • Zondagavond omstreeks 19.00 uur werd melding gemaakt van een brand in een boerderij aan de Medelsestraat in Echteld. Politie, brandweer, ambulance en ook de traumahelikopter rukten uit. De brandweer schaalde al snel op naar grote brand. Rond 21.15 uur kwam het sein brand meester, maar het nablussen was rond 23.00 uur nog steeds bezig.

Politieagenten waren snel ter plekke en zagen dat de brand al uitslaand was; er was sprake van hevige rookontwikkeling. Brandweerkorpsen van Tiel en Ochten bestreden met onder meer een autospuit en hoogwerker de brand. Het voorste deel (woongedeelte) van de boerderij is helemaal uitgebrand en kan als verloren worden beschouwd. De laatste informatie is dat brandweerlieden de brand bij het achterste deel met rieten kap konden tegenhouden, hoewel daar op dit moment nog steeds wordt nageblust. Overslaan naar naastgelegen schuren kon voorkomen worden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Instortingsgevaar
Zover bekend werd de boerderij anti-kraak bewoond. De politie heeft alles in het werk gesteld om contact te leggen met deze personen; dit bleek lastig. Lange tijd bleef onduidelijk of op het moment van de brand iemand in het pand was. Vanwege instortingsgevaar kon de brandweer de boerderij niet binnengaan. Er zijn maatregelen genomen om vanaf buiten zo goed mogelijk zicht te krijgen op de situatie binnen. Daarbij constateerden brandweerlieden, zover dat kon, dat er niemand binnen was. Zekerheid kwam echter pas laat op de avond, toen de politie weer contact had met familie van de bewoners. Toen was duidelijk dat zij elders, en dus in veiligheid, waren.

Omdat aanvankelijk onduidelijk was of er slachtoffers waren, reed een ambulance aan richting de brand. Ook de traumhelikopter landde vlakbij in een weiland, uit voorzorg. Ook Rijkswaterstaat en Waterschap kwamen ter plaatse voor de nodige maatregelen en afstemming waar nodig.

De Diepert afgesloten
De politie zorgde voor afzettingen in de omgeving. Het verkeer werd in goede banen geleid, maar ondervond amper hinder van de brand. In verband met de watervoorziening was De Diepert wel enige uren afgesloten voor verkeer. Rond 23.00 uur werden de politieposten opgeheven, het nablussen ging toen nog verder.
Als de brandweer vertrekt zal het terrein worden afgezet.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

5 februari 2011 - Autobrand De Roskam IJzendoorn
Op zaterdagochtend 5 februari kreeg de groep Ochten een melding van een autobrand. De auto stond vlak bij een woning. De bewoners hadden de auto nog kunnen verplaatsen naar de straat. Ook waren ze zelf in staat om met behulp van een poederblusser de auto te blussen. De auto is door de brand en de bluswerkzaamheden zwaar beschadigd.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

30 december 2010 - Schoorsteenbrand Maaskant in Ochten
Op 30 december kreeg de groep Ochten een melding van een schoorsteenbrand in de Maaskant in Ochten. Het kanaal was ontzettend heet geworde en de vlammen kwamen uit de schoorsteen. Met hulp van de hoogwerker uit Tiel is de schoorsteen geveegd zodat de hete brandbare delen uit het kanaal verwijderd zijn. Uit voorzorg zijn er ook metingen met de warmtebeeldcamera gedaan.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

27 december 2010 - Schoorsteenbrand Dorpsstraat in IJzendoorn
Op 27 december kreeg de groep Ochten een melding van een schoorsteenbrand in de Dorpsstraat in IJzendoorn. Het viel allemaal reuze mee. Uit voorzorg is de schoorsteen met assistentie van de hoogwerker uit Tiel geveegd. 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

11 december 2010 - Binnenbrand supermarkt MCD in Ochten
Op 11 december kreeg de groep Ochten om 13:31 uur een melding van een binnenbrand in een bijzonder object. Het ging om een binnenbrand bij supermarkt MCD in Ochten. Er was brand uitgebroken in een vriescel. De brand was gelukkig snel onder controle en de schade is beperkt gebleven. De groep Kesteren was op voorhand ook gealarmeerd voor middelbrand maar heeft geen assistentie hoeven te verlenen.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

19 november 2010 - Ongeval Heuningstraat Ochten
Persbericht:
In de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 01.00 uur, is een 25-jarige inwoner van Ochten om het leven gekomen bij een ongeval op de Heuningstraat in diezelfde plaats.

De bestuurder is met zijn auto tegen een boom tot stilstand gekomen en overleed ter plaatse. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. VOA, de verkeersongevallenanalyse van de politie, werd ingeschakeld en doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De weg is een aantal uren afgesloten geweest en kon in de loop van de nacht weer worden vrijgegeven.
 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

25 oktober 2010 - Autobrand A15 links Tiel
Op maandagmiddag kreeg de groep Ochten een melding van een autobrand op de A15. Bij hectometer 131.9 was tussen Echteld en Tiel een autoambulance in de brand gevlogen. De autoambulance brandde volledig uit. Er ontstond een lange file.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

3 september 2010 - Ongeval A15 links IJzendoorn
Op zaterdag 4 september heeft er rond 21:45 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de A15 nabij de afslag bij Echteld. Een man was naast de vangrail terechtgekomen en is tegen een paal tot stilstand gekomen. De brandweer heeft direct bij aankomst zuurstof toegediend. Het slachtoffer is verder door de medewerkers van de ambulance en de traumahelikopter verzorgd. Na een kort onderzoek bleek de man een aanval wegens suikerziekte te hebben gehad waardoor hij van de weg was geraakt. Na de juiste medicatie kwam het slachtoffer gelukkig weer bij en kon hij met hulp van de hulpverleners de auto verlaten. Het slachtoffer is voor nader onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

17 juli 2010 - Woningbrand Oranjestraat Ochten
Persbericht:
Vrijdagnacht rond 03.30 uur brak brand uit in een woning aan de Oranjestraat. De woning brandde volledig uit. Niemand raakte hierbij gewond.
De brand werd opgemerkt door een buurtbewoner. Al snel werd duidelijk dat de bewoners van de bewuste woning niet thuis waren. Ook bij twee naastgelegen kwam inmiddels rook onder de dakpannen vandaan. De buurtbewoner waarschuwde direct de bewoners van deze woningen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, waren de bewoners al uit hun woningen.
Rond 05.00 uur kon de brandweer het sein ‘brandmeester’ geven. De woning brandde vrijwel geheel uit. Tijdens bluswerkzaamheden werd in de woning een hennepkwekerij aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen of dit de oorzaak is van de brand. Stroomleverancier Liander onderzoekt of er sprake is van illegale stroomaftap. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.

De groep Kesteren heeft assistentie verleend.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

28 juni 2010 - Ongeval A15 links 134.9 IJzendoorn
Persbericht:
Op de A15 bij Echteld zijn maandagochtend vier voertuigen op elkaar gebotst. Eén bestuurder liep daarbij nekklachten op.
De toedracht van de kettingbotsing is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.
In de richting Gorinchem was de snelweg enige tijd afgesloten. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Hierdoor stond er een lange file.

Klik hier voor een filmpje op www.omroepgelderland.nl.
 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

26 april 2010 - Ongeval PW Alexanderbrug Echteld, auto van talud
Maandagochtend 26 april werd de groep Ochten gealarmeerd voor een ongeval op de Hogeveldseafweg in Echteld. Een auto was van het talud van de PW Alexanderbrug afgereden. De exacte locatie was niet direct bekend. De auto was tussen bomen en struiken terechtgekomen ter hoogte van Echteld. De inzittende kon de auto zelfstandig verlaten.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

22 april 2010 - Ongeval PW Alexanderbrug Beneden-Leeuwen
Op donderdag 22 april werd de groep Ochten rond 17:30 gealarmeerd voor een ongeval op de Prins Willem Alexanderbrug in Beneden-Leeuwen. Aan het einde van de brug was een vrachtauto achterop een auto gereden.
 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

18 en 19 april 2010 - Binnenbrand Stationsweg, voormalig stationsgebouw Echteld
Op zondagavond 18 april werd de groep Ochten gealarmeerd voor een binnenbrand in het voormalige stationsgebouw van Echteld. Door omstanders waren diverse meldingen gedaan van een uitslaande brand. Er is op voorhand middelbrand gemaakt. De brand was snel onder controle. Tiel heeft met de hoogwerker het dak geïnspecteerd.
De volgende ochtend was het wederom raak. Dit keer stond de eerste verdieping in de brand.

Politiebericht:
Zondagavond omstreeks 19.30 uur is er een uitslaande brand geweest in het voormalig station aan de Stationsweg in Echteld. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Politie en brandweer kwamen tegelijkertijd bij het pand aan en zagen de vlammen uit het pand slaan. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat er toch behoorlijk schade ontstond. De forensische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. (14)
 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

19 maart 2010 - Ongeval auto van talud Verlengde Lagecampseweg Ochten
Politiebericht:
Vrijdagmiddag, omstreeks 18.00 uur kregen agenten een melding dat er in auto in de sloot zou liggen op de Verlengde Lagecampseweg. Agenten gingen direct ter plaatse.

Ter plaatse bleek dat de bestuurder van de auto, een 58-jarige man uit Kesteren, teveel had gedronken. Bij de blaastest blies hij een F-indicatie. Hierop hebben de agenten heb aangehouden. Het rijbewijs van de 58-jarige man is ingenomen. Later die avond is de man met een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur weer heengezonden.

Klik hier voor een filmpje van de aankomst van de ambulance.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

16 maart 2010 - Schoorsteenbrand Lagecampseweg Ochten
Op dinsdagavond 16 maart werd er een melding gedaan van een schoorsteenbrand op de Lagecampseweg in Ochten. Met behulp van de hoogwerker van Tiel is de schoorsteen geveegd en zijn de brandende delen uit het kanaal verwijderd.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

22 februari 2010 - Schoorsteenbrand Buitenlust in Tiel
Op maandagmiddag 22 februari is de groep Ochten uitgerukt naar een schoorsteenbrand in Tiel. In verband met de afstand tussen de straat en de woning was het niet mogelijk om het dak te bereiken via de hoogwerker. Ochten heeft bij deze brand geassisteerd met de set voor het werken op hoogte. De schoorsteenbrand is geblust door veilig aangelijnd vanaf het dak de schoorsteen te vegen met speciaal schoorsteengereedschap.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

10 februari 2010 - Ongeval N323 P.W. Alexanderbrug Echteld
Op woensdagmiddag 10 februari werd de groep Ochten om 17:40 uur gealarmeerd voor een ongeval bij de Prins Willem Alexander brug in Echteld. Door de gladheid was een personenauto van het talud afgereden en was op zijn kant op het fietspad onderaan de brug terechtgekomen. Omdat niet gelijk duidelijk was waar het ongeval gebeurd was, is zowel Ochten als Beneden-Leeuwen op pad gestuurd voor hulp. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

30 december 2009 - Containerbrand Ooisestraat Echteld
Voor de tweede maal kreeg de groep Ochten een alarmering voor een brand op de avond voor oudejaarsdag. Dit keer betrof het een containerbrand in de Ooisestraat in Echteld. Van grote afstand waren de vlammen zichtbaar. De container stond vrij op de weg zodat gelukkig verder niets is beschadigd.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

30 december 2009 - Woningbrand De Hoef Ochten
Op woensdagavond 30 december kreeg de groep Ochten een alarmering voor een woningbrand in De Hoef in Ochten. Het bleek te gaan om een leegstand pand dat waarschijnlijk door vuurwerk was gaan branden. De brand had zich voor aankomst van de brandweer nauwelijks kunnen uitbreiden. De brand was snel onder controle.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

20 december 2009 - Ongeval A15 Echteld vrachtauto geschaard door gladheid
Door de enorme sneeuwval en de gladheid die daardoor ontstond, was op zondagmorgen 20 december een vrachtauto tegen de middenvangrail aan gebotst en is vervolgens geschaard in de berm terechtgekomen. Gelukkig waren er geen gewonden. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De vrachtauto lekte door de klap veel diesel. De vangrail raakte ernstig beschadigd.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

19 december 2009 - Binnenbrand Stationsweg Echteld
Op zaterdagmiddag werd de groep Ochten om 12:00 uur gealarmeerd voor een schoorsteenbrand op de Stationsweg in Echteld. Ter plaatse bleek het niet de schoorsteen te zijn die voor problemen zorgde maar de vloer onder de kachel. Na de kachel verwijderd te hebben en de vloer met behulp van een kettingzaag open te maken, kon de brand in de vloer geblust worden. De hoogwerker van Tiel heeft assistentie verleend. Zij hebben de schoorsteen geïnspecteerd en hebben met behulp van de warmtebeeldcamera de vuurhaard weten te localiseren.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

23 oktober 2009 - Ongeval Heuningstraat Ochten
Om 18:06 uur werd de groep Ochten op 23 oktober gealarmeerd voor een ongeval op de Heuningstraat in Ochten. Een auto was tegen een boom tot stilstand gekomen. Door de enorme klap was de motor uit de auto gevlogen en lag voor de auto. Het slachtoffer was voor aankomst van de brandweer en ambulance al uit het voertuig.

Klik op de foto voor een filmpje

Klik op de foto voor een filmpje

20 oktober 2009 - Automatische melding Kasteel de Wijenburg in Echteld
Op dinsdagavond 20 oktober werd de groep Ochten gealarmeerd voor een automatische melding bij Kasteel de Wijenburg in Echteld. Tijdens de opnames voor de kerstclip van Paultje Poets gaat het mis: de rookmachine zorgt ervoor dat het brandalarm afgaat. Klik hier voor het filmpje.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

15 augustus 2009 - Middelbrand Super de Boer Ochten
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de groep Ochten en Kesteren om 02:58 uur gealarmeerd voor een middelbrand bij Super de Boer in Ochten. Bij aankomst woedde er een felle brand aan de buitenzijde die inmiddels via een raam naar binnen was gegaan. Het vuur was gelukkig snel onder controle. Buiten raakte een aantal winkelwagentjes beschadigd en binnen raakte een kantoorruimte zwaar beschadigd.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

13 augustus 2009 - Ongeval A15 131.1 links Lienden
Op donderdagavond 13 augustus werd de groep Ochten gealarmeerd voor een waterongeval op de A15. Er was een auto met 5 inzittenden in de berm beland en vervolgens aan de overkant van de sloot terecht gekomen. Hierbij was het geluidsscherm van de Betuweroute geraakt. Voor aankomst van de brandweer waren er 4 inzittenden uit de auto. De 5e inzittende zat nog in het voertuig met haar voeten in het water van de sloot. De auto is met behulp van de HV1 uit Tiel uit de sloot getild. De mevrouw kon vervolgens uit het voertuig worden bevrijd. Er waren 3 ambulances aanwezig. De traumahelikopter is ook ter plaatse geweest.

Persbericht:
Bij een éénzijdig ongeval op de A15 ter hoogte van Ochten zijn donderdagavond vijf personen licht gewond geraakt.

Een 46-jarige inwoonster van Raalte reed met haar auto in de richting van Rotterdam. Zij reed over de linker rijstrook, volgens getuigen met vrij hoge snelheid. Ter hoogte van Ochten begon de auto te slingeren en raakte de linker vangrail. Vervolgens schoot de auto naar rechts, en kwam via de berm en een sloot tegen het geluidsscherm van de Betuwelijn terecht. De auto kwam tenslotte met de neus in de sloot tot stilstand..
Vier van de vijf inzittenden konden op eigen kracht uit de auto komen. Een vijfde inzittende moest door de brandweer worden bevrijdt. Naast de bestuurster zaten in de auto een vrouw van 71 jaar en een vrouw van 49 jaar uit België. Ook een meisje van 13 uit Raalte en een meisje van 9 uit België behoorden tot de slachtoffers. Alle inzittenden zijn voor controle overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

4 augustus 2009 - Caravanbrand Meersteeg Echteld
Op dinsdagavond 4 augustus kreeg de groep Ochten een melding van een buitenbrand op de Meersteeg in Echteld. Het bleek te gaan om een toercaravan die geparkeerd stond op de carpoolplaats. De caravan is compleet uitgebrand.
 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

1 juli 2009 - Ongeval 2 auto's Verlengde Lagecampseweg
Woensdagmiddag 1 juli kwam op een warme dag een melding binnen van een ongeval op de Verlengde Lagecampseweg in Ochten. Bij een smal bruggetje waren 2 personenauto's in botsing gekomen. In verband met de diverse slachtoffers zijn er 3 ambulances en de traumahelikopter ter plaatse geweest.

Persbericht:
Drie gewonden bij verkeersongeval
Ochten, 02-07-2009 • Woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur vond op de Verlengde Lagecampseweg een aanrijding plaats. Een 74-jarige automobiliste afkomstig uit Dodewaard botste na het negeren van een verkeersbord tegen de auto van een 27-jarige man uit Ochten.

De 74-jarige automobiliste reed over de Verlengde Lagecampseweg, komende uit de richting van de Marktstraat. Zij negeerde bij de wegversmalling een voorrangsbord en reed door. Hierdoor raakte ze met de linkervoorzijde van haar auto de linkervoorzijde van de auto van de 27-jarige man uit Ochten. De 74-jarige vrouw en haar bijrijder, een 74-jarige man uit Dodewaard zijn met verschillende botbreuken naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel overgebracht. De 27-jarige man uit Ochten is voor controle naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen overgebracht. Hij bleek niets ernstigs te mankeren en mocht al snel weer naar huis.
 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

28 juni 2009 - Ongeval A15 inzet spoorslootoverbrugging
Op zondagmiddag 28 juni werd de groep Ochten gealarmeerd voor hulp aan burgers. Op de A15 links bij 137.5 was tijdens noodweer een auto met twee inzittenden in de berm geraakt en in de sloot terechtgekomen. Gelukkig raakten de inzittenden niet gewond. Het lukte de berger niet om de personen aan de juiste kant van de brede sloot te krijgen. De inzittenden zijn met behulp van de spoorslootoverbrugging naar de overkant van de sloot gebracht.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

28 maart 2009 - Middelongeval A15 links 139,6 Ochten
Op zaterdagmiddag werd de groep Ochten om 14:20 uur gealarmeerd voor ongeval op de A15. Er had een aanrijding plaatsgevonden met 3 voertuigen. De groep Kesteren heeft assistentie verleend.

Persbericht:
"Zaterdagmiddag rond kwart over twee werd een ongeval op de A15 ter hoogte van Lienden gemeld. Daar waren drie personenauto’s bij betrokken. Het ongeval ontstond doordat een auto moest afremmen en andere auto's in botsing raakten. Zij reden vanuit Kesteren in de richting van Rotterdam.

Het voorste voertuig moest afremmen voor een file vóór de auto waardoor deze op de linkerbaan tot stilstand kwam. Een tweede auto daarachter werd door een derde auto daar weer achter geraakt en deze derde auto raakte ook daarbij de eerste auto.
Bekneld
De bestuurder van de eerste auto raakte hierbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel. De tweede en derde auto zijn vanwege de beschadigingen afgevoerd. De inzittende van de tweede auto kwam met de schrik vrij. In het derde voertuig zaten drie inzittenden. De bestuurder, een 35-jarige vrouw uit Tiel, zat bekneld en is door de brandweer uit de auto gehaald. De twee passagiers, waaronder een kind van 2 zijn ook naar het ziekenhuis in Tiel gebracht voor behandeling aan hun verwondingen.
De dienst verkeersongevallen-analyse heeft de toedracht van het ongeval in kaart gebracht."

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

28 maart 2009 - Middelbrand Gelderse Singel Lienden
Op zaterdagmorgen werd de groep Ochten om 11:12 uur gealarmeerd voor een woningbrand in de Gelderse Singel in Lienden. Er was sprake van een schoorsteenbrand die uit de hand dreigde te lopen. Er zijn diverse delen van de woning gesloopt om de brand te kunnen bestrijden. Lienden was als eerste korps ter plaatse. De hoogwerker van Tiel en Ochten hebben bijstand verleend.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

26 maart 2009 - Buitenbrand Waalbandijk Ochten
Op donderdagavond 26 maart woedde er bij een boerderij aan de Waalbandijk in Ochten een buitenbrand. Achter schuren was er een grote afvalbrand. Het vuur kwam dusdanig hoog dat er gevaar dreigde voor de omliggende panden. Het vuur is met behulp van de tankautospuit en met het schuimblusvoertuig met water bestreden. De brand was pas volledig uit te krijgen door de brandende hoop met behulp van een kraan uit elkaar te halen.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

14 december 2008 - Auto in de sloot A15 rechts 140.7 Ochten
Op zondagavond om 18:39 uur was er een ongeval gebeurd op de A15 rechts bij hectometer 140.7 (nabij de afslag Ochten). Er was een personenauto in de sloot beland. Eén inzittende zat bij aankomst van de brandweer nog in de auto, gedeeltelijk in het water. De traumahelikopter is ter plaatse geweest.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

13 december 2008 - Auto in de sloot Industrieterrein Medel Echteld
Om 17:19 uur werd de groep Ochten op zaterdagmiddag gealarmeerd voor een verkeersongeval. Op het industrieterrein Medel in Echteld was een personenauto in de sloot terechtgekomen. Alle drie de inzittenden konden gelukkig op tijd uit de auto komen.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

23 november 2008 - Ongeval personenauto in sloot A15 rechts 137.0
Op zondagavond 23 november werd de groep Ochten om 22:34 uur gealarmeerd voor een waterongeval op de A15. Het had die avond veel gesneeuwd. Een personenauto was van de weg geraakt en in de sloot beland. Voor aankomst van de brandweer waren de vier inzittenden (3 volwassenen en 1 kindje) gelukkig al uit het voertuig. Ze zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

7 november 2008 - Ongeval Bonegraafseweg Ochten
Donderdag- op vrijdagnacht kreeg de groep Ochten om 05:24 uur een melding van een ongeval op de Bonegraafseweg in Ochten. Op een mistige nacht was een bestelauto met 1 inzittende tegen een boom gereden. De auto lag op zijn kant in de sloot. De voorruit is uit de auto verwijderd waarna het slachtoffer bevrijd kon worden.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

28 oktober 2008 - Ongeval Cuneraweg Ochten vrachtauto op zijn kant
Op dinsdagochtend 28 oktober kreeg de groep Ochten een alarmering voor een ongeval met een vrachtauto. Op de rotonde op de Cuneraweg was een vrachtauto op zijn kant gegaan. De bestuurder zat gelukkig niet bekneld en kwam er met lichte verwondingen van af.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

23 oktober 2008 - Ongeval N320 aanrijding 2 auto's Kesteren
Op donderdag 23 oktober om 17:56 uur werd de post Kesteren gealarmeerd voor een autobrand op de provinciale weg N320 te kesteren. Bij het uitrukken werd het bekend dat er een busje en een personenauto frontaal op elkaar waren gereden. Ook de post Ochten werd gealarmeerd omdat er middelongeval was gemaakt. De HV uit Lienden is ter plaatse geweest maar kon weer terug omdat er maar 1 persoon bekneld zat. De TS uit Ochten heeft nog kleine spandiensten verleend. De persoon uit de personenauto is met ernstig letsel met de traumahelikopter afgevoerd.

Klik hier voor een filmpje van de aankomst van de TS van Ochten.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

5 oktober 2008 - Autobrand A15 links 133.0 Echteld
Op zondagochtend om 11:42 uur kreeg de groep Ochten een melding van een autobrand op de A15 bij hectometer 133.0. Een personenauto stond volop in brand.  Met behulp van hoge druk schuim is de auto geblust. De motorkap van de auto is met behulp van de hydraulische spreider geopend. In de auto zat een man, vrouw en 3 kinderen. De inzittenden konden de auto gelukkig op tijd verlaten. Als troost hebben de kinderen een troostbeer gekregen. Het verkeer op de A15 was in verband met de rookontwikkeling een tijdje afgesloten.

Persbericht:
Zondagmorgen omstreeks 11.35 uur werd melding gemaakt van een auto die in brand stond op de snelweg A15 ter hoogte van Echteld. Politie, brandweer en Rijkswaterstaat gingen ter plaatse. De auto brandde geheel uit, er was sprake van enige verkeersstremming, maar persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.
Een gezin uit Elst was onderweg toen de bestuurder merkte dat zijn auto niet meer lekker trok. Snel daarna kwam er rook onder de motorkap vandaan en heeft hij de auto stilgezet halverwege de oprit van Echteld en de sluis. Een stel dat achter hen reed, heeft geprobeerd met hun brandblusser erger te voorkomen. De brand onder de motorkap kregen zij echter niet meer uit. Het hele gezin kon tijdig uit de auto komen.
In verband met de hevige rookontwikkeling heeft de politie het verkeer stilgezet. Rijkswaterstaat kwam ter plaatse met een 'dwangpijl'. De brandweer Echteld heeft het bluswerk verricht. De auto brandde geheel uit. Rond het middaguur was de brand meester en stelde de politie alvast 1 rijstrook open, zodat het verkeer weer langzaam op kon rijden. Om 12.30 uur was de weg weer vrij.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

28 september 2008 - Containerbrand achter Wapen van Balveren Echteld
Op zondagavond 28 september woedde er een containerbrand achter het Wapen van Balveren in Echteld. Het betrof een zeecontainer waarin 2 vuilcontainers in brand stonden. De brand was van grote afstand al te zien. Omdat de container vlak bij het pand stond, was haast geboden.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

23 september 2008 - Kat in de boom Beukenlaan Ochten
Op 23 september werd de groep Ochten gealarmeerd voor een kat in een boom in de Beukenlaan in Ochten. De kat weigerde om op eigen houtje uit de boom te komen. Redden met behulp van een ladder, lukte niet. Uiteindelijk is de kat met behulp van het spuiten van water uit de boom gejaagd. De kat kwam er zonder kleerscheuren van af.

Met dank aan een omstander die met zijn telefoon foto's heeft gemaakt.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

6 september 2008 - Ongeval A15 rechts 137.7 IJzendoorn
Op zaterdagavond 6 september werd de groep Ochten om 19:54 uur gealarmeerd voor een ongeval op de A15. Bij hectometer 137.7 had een ongeval plaatsgevonden tussen een auto met een aanhanger en een personenauto. De personenauto had de aanhanger van achter aangereden. De auto met aanhanger was geschaard en de aanhanger was  losgeschoten. Enkele honderden meters verderop kwam de aanhanger in de sloot tot stilstand. Er vielen gelukkig geen gewonden.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

24 augustus 2008 - Ongeval A15 links 136.1 IJzendoorn
Op zondagavond 24 augustus kreeg de groep Ochten een melding van een ongeval op de A15 links bij afslag IJzendoorn/Echteld bij hectometer 136.1. Een auto met daarin een man en vrouw was van achteren aangereden door een andere personenauto. De slachtoffers zaten niet bekneld. De man en vrouw uit de voorste auto zijn met de ambulance ter observatie naar het ziekenhuis in Tiel gebracht. De bestuurder van de achterste auto kwam met de schrik vrij.

 

Klik op de foto voor een filmpje van TV Gelderland

7 juli 2008 - Ongeval Brenksestraat Echteld, man onder vrachtauto
Op maandagmiddag 7 juli kreeg de groep Ochten een melding van een ongeval op de Brenksestraat in Echteld. Er was een man onder een vrachtauto gekomen. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Het bedrijfsopvangteam (BOT) is gealarmeerd om hun brandweercollega's op te vangen.

Persbericht:
Echteld, 07-07-2008 • Maandag aan het einde van de ochtend is een 62-jarige man uit Echteld bij een verkeersongeval in zijn woonplaats om het leven gekomen.

Omstreeks 12.00 uur vond het verkeersongeval met een vrachtauto plaats op de Brenksestraat bij een daar gelegen bedrijfsterrein. De man bevond zich op deze weg als voetganger. Naar nu bekend is, heeft de 23-jarige bestuurder van de vrachtauto bij het achterwaarts rijdende voetganger niet gezien waardoor deze werd aangereden. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De afdeling Verkeersongevallen analyse heeft technisch onderzoek gedaan. De vrachtautobestuurder uit Rijen is op het politiebureau verhoord.

Klik hier voor een filmpje van TV Gelderland.

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

26 juni 2008 - Ongeval Molenstraat IJzendoorn
Op donderdagavond 26 juni om 21:08 uur is de groep Ochten uitgerukt voor een auto tegen een boom in de Molenstraat in IJzendoorn. Eén slachtoffer zat nog in de auto maar zat niet bekneld. Hij is door het ambulancepersoneel onderzocht. De passagier had de auto zelf al verlaten.

Persbericht:
Door handrem tegen boom
IJzendoorn, 27-06-2008
Een 22-jarige inwoner van Veenendaal reed donderdagavond met zijn auto over de Molenstraat in IJzendoorn. Daar wilde hij tijdens het rijden aan een inzittende de werking van de handrem demonstreren.
Door het aantrekken van de handrem werd de auto onbestuurbaar. De auto raakte van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Beide inzittenden, de 22-jarige bestuurder en zijn 24-jarige bijrijder, beiden uit Veenendaal, moesten met diverse verwondingen worden overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel.
 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

10 juni 2008 - Gekantelde vrachtauto met varkens A15 bij Tiel
Op dinsdagochtend werd de groep Ochten om 09:42 uur gealarmeerd voor een ongeval met beknelling met een vrachtauto op de A15 132.0 links. De volgende eenheden zijn uitgerukt: TS Ochten, TS Tiel, TS Kesteren, HV Tiel en HV Lienden.

Persbericht: Dinsdagmorgen vond er een ongeval plaats op de A15 ter hoogte van Tiel (richting Rotterdam). Ter plaatse bleek dat een vrachtwagen gekanteld was en daarbij deels over de vangrail aan de rechterzijde van de weg terecht was gekomen. De vrachtwagen was geladen met varkens.

De chauffeur bleef ongedeerd, hij kon zelf uit de cabine komen. Door de politie werd vervolgens het gedeelte van de A15 tussen Echteld en Tiel afgesloten voor verkeer. Dit zorgde voor de nodige file. Rijkswaterstaat zorgde voor een omleidingsroute vanaf verkeersplein Valburg. Een takelbedrijf kwam ter plaatse om de vrachtwagen overeind te takelen. De varkens, die overigens nog in de oplegger zaten, konden vervolgens overgeladen worden in een andere vrachtwagen. De varkens die het niet overleefd hebben zijn overgebracht naar een destructiebedrijf.

Oorzaak voor het ongeval is vermoedelijk een hond die vanaf de Grote Brugsegrintweg die A15 zou zijn opgelopen. Hierdoor moest het verkeer remmen. De 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Uden moest uitwijken naar de vluchtstrook om een aanrijding met een vrachtwagen voor hem te voorkomen. Hierbij schampten beide vrachtwagens elkaar. Doordat de vluchtstrook op dat moment ophield, belandde de truck op zijn kant. In de loop van de middag werd de rijbaan weer vrijgegeven voor verkeer.

Zie ook foto's op http://www.112rivierenland.nl

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

2 juni 2008 - Autobrand Hoge Dijkseweg Kesteren
Op maandagavond werd de groep Ochten om 20:57 uur gealarmeerd voor een autobrand op de Hoge Dijkseweg in Kesteren. De groep Kesteren was op dat moment niet inzetbaar in verband met een oefening. Omstanders hadden de auto voor een  gedeelte met behulp van poederblussers geblust. Ook wisten ze door het wegduwen van een andere auto te voorkomen dat er meer auto's in de brand zouden komen. De auto en de heg zijn via hogedruk schuim geblust.

De uitruk is gefilmd door een omstander, klik hier voor het filmpje.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

31 mei 2008 - Schaap vast in pijp IJzendoorn
Op zaterdagmiddag werd de groep Ochten om 17:34 uur gealarmeerd voor een schaap dat vast zat in een pijp in IJzendoorn. Er was een lammetje in een ijzeren pijp gekropen en kon er niet meer uit. De pijp zat halverwege vol met zand zodat het lammetje aan de andere kant er niet uit kon. Er is eerst geprobeerd om het lammetje vanaf de andere kant terug te laten kruipen. Hiervoor moest zelfs een boom omgezaagd worden. Omdat dit niet lukte, is een andere manier gekozen. Met een kraan van de buurman is de grond boven de pijp weggehaald. Met een snijbrander zijn twee gaten in de pijp gemaakt. Het lammetje kon uiteindelijk springlevend uit de pijp worden gehaald.
 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

17 februari 2008 - Papiercontainerbrand Ooisestraat Echteld
Op zondagochtend om 08:14 uur werd de groep Ochten gealarmeerd voor een containerbrand in de Ooisestraat in Echteld. Nog niet eens uitgerust van een coniferenbrand eerder die nacht (rond 01:00 uur) konden de mannen van Ochten weer op pad. De container is eerst met mankracht omgeduwd waarna vervolgens de brand geblust kon worden. De brand was gemeld door een medewerker van een oud-brandweerman van Ochten. Hij was in alle vroegte met de fiets op pad.
Op 15 en 16 februari was er ook al sprake van buitenbranden in IJzendoorn en Echteld.
 

Klik op de foto voor een diashow

11 februari 2008 - Dodelijk ongeval met motor Molenstraat IJzendoorn
Op maandagochtend 11 februari kwam een 41-jarige motorrijder uit Ede om het leven bij een verkeersongeval op de Molenstraat in IJzendoorn. De groep Ochten is ter plaatse gekomen voor het verzorgen van verlichting en voor assistentie bij het bergen van het slachtoffer.

De weg is tot tien uur afgesloten voor het overige verkeer in verband met onderzoek.

Zie ook foto's op www.112rivierenland.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

7 februari 2008 - Man bekneld met hand tussen afwasmachine in Ochten
In de nacht van 6 op 7 februari werd de groep Ochten om 00:29 uur gealarmeerd voor hulp aan een burger in de Molendam in Ochten. Het bleek te gaan om een man die bekneld zat met zijn hand tussen de afwasmachine en een keukenkastje. De man wilde de afwasmachine stabiel zetten en was daarvoor met zijn hand onder de afwasmachine gekropen. Door deze handeling is de persoon onfortuinlijk vast komen te zitten. De pijn was ondraaglijk. Ambulancemedewerkers en een arts van de traumahelicopter hebben het slachtoffer gestabiliseerd. Met behulp van een hogedruk hefkussen, afkomstig uit de hulpverleningsaanhanger van Dodewaard, is het slachtoffer bevrijd. 

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

1 februari 2008 - Middelbrand Fruitstraat Kesteren
In de nacht van 31 januari op 1 februari werd de groep Kesteren en Ochten gealarmeerd om 01:47 uur voor een middelbrand in de Fruitstraat in Kesteren. Er was sprake van een uitslaande brand bij een woonwagen. Gezien de aard van de melding is direct middelbrand gemaakt. Zowel Kesteren als Ochten hebben water via de dompelpompen uit de naast de weg gelegen sloot kunnen halen. De brand was snel onder controle. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.

Persbericht:
In de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.45 uur was er een uitslaande brand in een woonwagen aan de Fruitstraat in Kesteren.
De bewoner van de woonwagen, een 44-jarige man uit Kesteren, vertelde dat hij even uit zijn woonwagen was gelopen en toen hij terugkwam, zijn woning in brand stond. Hij vermoedde dat de brand was ontstaan bij zijn gaskooktoestel. Zijn buurman was intussen al preventief met een tuinslang zijn eigen woonwagen aan het natspuiten.
De brandweer kon de woonwagen niet meer redden. Die werd door de brand onherstelbaar verwoest. Ook de woonwagen van de buurman raakte beschadigd door de hitte van de brand.
De technische recherche zal nader onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

31 januari 2008 - Boom over de weg door storm Heuningstraat Ochten
Vroeg in de avond op donderdag 31 januari werd de groep Ochten gealarmeerd voor een boom over de weg. Op de Heuningstraat was een boom door de storm omgewaaid en lag voor een deel over de weg. De weg is uit veiligheid een korte tijd afgesloten geweest. Met behulp van de motorkettingzaag is de boom in stukjes gezaagd en van de weg gehaald.


 

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

24 januari 2008 - Ongeval vrachtauto A15 links IJzendoorn
Op donderdagavond om 19:54 uur kreeg de groep Ochten een melding van een ongeval op de A15 bij hectometer 138.4 links (richting Tiel). Een vrachtauto was de tegen de vangrail aangereden en vervolgens meters door de berm geslipt. De rit eindigde volgens op zijn kant in de sloot. De vrachtauto vervoerde 30 ton ijzer. De chauffeur kwam met de schrik vrij.


 

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

23 januari 2008 - Ongeval meerdere auto's A15 links Echteld
Op woensdagochtend om 07:54 uur kreeg de groep Ochten een melding van een ongeval op de A15 bij hectometer 133.8 links (richting Tiel). Er had een aanrijding plaatsgevonden met meerdere voertuigen. Gelukkig vielen er geen gewonden. Er ontstond wel een lange file vanaf Dodewaard naar Echteld.


 

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

19 januari 2008 - Lekkend schip op Waal in Ochten
Zaterdagochtend rond kwart voor acht kwam er een melding binnen van een binnenvaartschipper op de Waal ter hoogte van Ochten.
De binnenvaarttanker zou een lekkage hebben in de machinekamer. Omdat het een lekkage te water betrof en het schip benzine vervoerde, werden meerdere hulpdiensten ingeschakeld (GRIP 1).  De groep Ochten werd om 07:52 uur gealarmeerd. De Snelle Interventie Boot (SIB) werd ingezet om eventueel personen van boord te kunnen halen. Het schip zou in eerste instantie gaan varen naar de overnachtingshaven in IJzendoorn. De schipper durfde dit echter niet aan en is voor anker gaan liggen recht tegenover de loswal in Ochten. Het schip bleek een interne lekkage te hebben. Door een technisch mankement zou er in het schip koelvloeistof hebben gelekt. Het schip heeft geen benzine gelekt naar buiten toe. Het schip is alsnog naar de overnachtingshaven van IJzendoorn gesleept en daar gerepareerd. Bij de overnachtingshaven in IJzendoorn hebben diverse instanties zich verzameld en heeft overleg plaatsgevonden.
Aantal foto's van www.112.rivierenland.nl.


 

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

7 januari 2008 - Stormschade Molenstraat IJzendoorn
Op maandagmiddag om 16:10 uur werd de groep Ochten gealarmeerd voor stormschade. Op de Molenstraat was bij een woning zink van het dak gewaaid. Om verdere schade te voorkomen heeft de brandweer geprobeerd om zeilen op het dak te spannen.  Met behulp van een speciale klimset is het dak beklommen. Het touw wordt met behulp van een speciale katapult over het dak geschoten. Door de harde wind en het gevaar wat hierdoor ontstond, is het helaas niet gelukt om zeilen te spannen.
 

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

31 december 2007/1 januari 2008 - Diverse branden jaarwisseling
De groep Ochten heeft rondom de jaarwisseling te maken gehad met diverse branden. In totaal waren er zo'n 15 diverse buitenbranden in Ochten en Echteld. Het regionaal schuimblusvoertuig is ingezet in Tiel voor het blussen van een buitenbrand bij ongeregeldheden.

Op de foto's is een brand bij Super de Boer te zien waar een rek met oud papier nabij coniferen in brand stond en een buitenbrand in Echteld. Daar waren autobanden met olie in brand gestoken. Deze brand is met schuim geblust.
 

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

20 december 2007 - Schuurtje in brand Kollumerlandstraat Ochten
Op donderdagmiddag 20 december kwam er om 14:59 uur een melding binnen van een schuurbrand bij een woning in de Kollumerlandstraat in Ochten. Door een nog onbekende oorzaak was er brand in een schuurtje achter een woning ontstaan. In de schuur stonden o.a. een tweetal motorfietsen. Er is veel schade ontstaan aan de goederen in de schuur. De brand was snel onder controle.
 

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

4 december 2007 - Autobrand overnachtingshaven IJzendoorn
Op dinsdag 4 december 2007 kreeg de groep Ochten om 09:49 uur een melding van een autobrand op een onbekende locatie. Het ging om een autobrand bij de overnachtingshaven in IJzendoorn. De auto is volledig uitgebrand.
 

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

26 november 2007 - Ongeval Heuningstraat Ochten
Op maandagmorgen 26 november werd de groep Ochten om 06:46 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Heuningstraat in Ochten. Een personenauto was tegen een boom gebotst. Het betrof een eenzijdig ongeval. De auto hoefde niet open geknipt te worden. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
 

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

19 november 2007 - Ongeval Remkettingweg Echteld
Op maandagavond 19 november werd de groep Ochten om 18:18 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Remkettingweg in Echteld. Een personenauto was op de Remkettingweg tegen een boom gebotst en was vervolgens op zijn kant in de sloot terecht gekomen. De bestuurder zat vast in zijn voertuig. Hij lag voor een groot gedeelte met zijn lichaam in het koude water van de sloot. Een bewoner in de buurt heeft mijn zijn kraan de auto gestabiliseerd. De bestuurder is uit zijn auto bevrijd door de zijkant van de auto open te maken. De traumahelikopter is ook aanwezig geweest.
 

 

 

 

Klik hier voor een filmpje van het vertrek vanaf de kazerne.

10 november 2007 - Middelbrand woning Saneringsweg IJzendoorn
Op 10 november werd de groep Ochten om 09:10 uur gealarmeerd voor een woningbrand in de Saneringsweg in IJzendoorn. Er was brand ontstaan in de berging van een woning. De bewoners waren zelf al begonnen met blussen; de brandweer nam de laatste bluswerkzaamheden over. Met een ventilator werd daarna de rook uit het pand verwijderd. Salvage is voor ondersteuning aan de bewoners ter plaatse gekomen. Omdat het object is gelegen in het buitengebied is op voorhand middelbrand gegeven voor de waterwinning (Tiel).

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

5 november 2007 - Middelbrand kantine voetbalvereniging Echteld
In de nacht van 4 op 5 november werd de groep Ochten om 04:18 uur in eerste instantie opgeroepen voor een buitenbrand in de Kerkeland in Echteld. Ze waren nog geen 100 meter van de kazerne of de prioriteit van de melding werd bijgesteld naar PRIO 1. Het bleek namelijk te gaan om een binnenbrand bij de kantine van de voetbalvereniging in Echteld. Er was ingebroken waarna er brand was gesticht in de berging van de keuken. De berging brandde volledig uit. Om er zeker van te zijn dat het vuur niet meer in het plafond aanwezig was, is een deel van het dak met een kettingzaag verwijderd. Tiel heeft assistentie verleend.
Zie ook foto's op www.112rivierenland.nl (klik hier voor de foto's).

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

6 oktober 2007 - Woningbrand Koningsstraat in Opheusden
Op 6 oktober om 11:46 uur 's morgens kreeg de groep Ochten een melding van een woningbrand in de Koningsstraat in Opheusden. De groep Opheusden had op dat moment een uitruk in Dodewaard omdat Dodewaard een wedstrijd aan het spelen was. Er was brand ontstaan door een frituurpan in de keuken. De brand was voor aankomst van de brandweer al geblust met handdoeken en kleding die over het vuur waren gegooid door de buurman die bij de brandweer Opheusden zit. Met behulp van de overdrukventilator van Kesteren is de rook uit het huis gedreven. De keuken heeft veel brand- en roetschade opgelopen. Ook stond de bovenverdieping vol met rook.

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

6 oktober 2007 - Autobrand Cuneraweg Ochten
Op 6 oktober om 03:04 uur 's nachts stond een auto in brand bij de rotonde op de Cuneraweg in Ochten. Het betrof een auto die al een dag eerder op de betreffende plaats was achtergelaten zonder kentekenplaten. De auto is volledig uitgebrand.

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

12 september 2007 - Ongeval en brand op A15
Op 12 september om omstreeks 08:10 uur 's morgens heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A15 tussen Echteld en Ochten. Op de vluchtstrook stond een grote kraanwagen met pech. Een vrachtauto is tegen de kraanwagen aangereden en is vervolgens links tegen de vangrail aangekomen. Een personenauto kwam tussen de vrachtauto en de vangrail terecht. Kort na het ongeval is er brand ontstaan. In korte tijd stond de complete vrachtauto en personenauto in brand. Gelukkig was er "slechts" sprake van licht gewonden.
De brand is bestreden met twee tankautospuiten (Ochten en Tiel). Ochten heeft water via de dompelpomp uit de naast de snelweg gelegen spoorsloot gehaald en Tiel heeft water gekregen van het regionaal schuimblusvoertuig (gestald in Ochten). Naast de blusvoertuigen waren er uiteraard nog diverse andere brandweervoertuigen en andere disciplines aanwezig.
De snelweg is geruime tijd aan beide zijden afgesloten geweest.
Klik hier voor het politiebericht.

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

24 augustus 2007 - Ongeval bestelauto met vrachtauto A15
Op 24 augustus had er omstreeks 06:00 uur een ongeval plaatsgevonden op de A15. Aanvankelijk kreeg de groep Ochten een melding van een waterongeval op de A15 rechts (Tiel naar Ochten) ter hoogte van hectometer 141.0. Het bleek echter om een ongeval op de A15 links te gaan bij de oprit naar Ochten. Een bestelauto komende vanuit de richting Dodewaard was tegen de middenvangrail aangekomen en was vervolgens op zijn kant terechtgekomen. Vervolgens is hier een vrachtauto tegenaan gereden. Ondanks de grote schade aan zowel de bestelauto als de vrachtauto waren er gelukkig geen zwaar gewonden. De rijbaan is lange tijd afgesloten geweest voor sporenonderzoek. De vangrail is dezelfde middag nog gerepareerd.
 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

14 augustus 2007 - Ongeval Prins Willem Alexanderbrug
Op 14 augustus werd de groep Ochten om 17:48 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Prins Willem Alexanderbrug richting Beneden-Leeuwen. De 33-jarige automobilist uit Macharen raakte een verkeersbord en sloeg daarna drie keer over de kop. Hij werd naar een ziekenhuis in Tiel gebracht en mocht na onderzoek weer naar huis.

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

4 augustus 2007 - Jongen verdronken in Opheusden
De groep Opheusden werd op 4 augustus gealarmeerd voor in drenkeling in de Neder-Rijn nabij het veer van Opheusden. Omdat de groep Opheusden zeer snel ter plaatse was, kon deze alvast informatie inwinnen voor de duikers die ook gealarmeerd werden.

Na ongeveer 2 uur zoeken werd het levenloze lichaam van de 14 jarige jongen door de duikers gevonden.

De Snelle Interventie Boot van de groep Ochten heeft assistentie verleend bij de zoektocht.
Zie hiervoor ook een filmpje op YouTube (klik hier voor het filmpje).
Ook de aankomst van de HOVD is op YouTube te vinden (klik hier voor het filmpje).

De foto's zijn gekregen via 112 rivierenland, waarvoor dank.

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

28 juli 2007 - Autobrand A15 bij Echteld
Op zaterdagochtend 28 juli kreeg de groep Ochten om 09:23 uur een alarm voor een autobrand op de A15. Op de snelweg tussen Ochten en Echteld stond een paar honderd meter voor de afslag Echteld een personenauto in brand. Niemand raakte er gelukkig gewond. De auto is met hoge druk water en schuim geblust. Vanaf de voorkant tot en met de achterbank is de auto uitgebrand. Er ontstond maar een korte file.

 

 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

3 juli 2007 - Ongeval Molenstraat IJzendoorn
Op 3 juli werd de groep Ochten om 07:48 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Molenstraat/Oudesteeg in IJzendoorn. Er had een aanrijding plaatsgevonden tussen een taxibusje en een personenauto. De taxibus heeft een electriciteitskast omver gereden en is vervolgens in een tuin tot stilstand gekomen. De 21-jarige bestuurster van de personenauto is via de passagiersdeur uit haar voertuig bevrijd. Zij is met nek- en rugklachten afgevoerd naar het ziekenhuis. 
 

 

 

Klik voor een vergroting

8 juni 2007 - Autobrand A15
Op 8 juni werd de groep Ochten om 00:12 uur 's nachts gealarmeerd voor een autobrand op de A15. Nabij de afslag Echteld stond een personenauto in brand. Met hogedruk schuim is de brand geblust. De auto is volledig uitgebrand.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

24 mei 2007 - Ongeval Bonegraafseweg Ochten
Omstreeks half 6 in de middag heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Bonegraafseweg in Ochten. Een brommobiel is, nadat hij een boom had geraakt, op de kop op de weg gekomen. Het slachtoffer (67 jarige man uit Ochten) is via de deur uit zijn brommobiel bevrijd. De traumahelikopter is ter plaatse geweest voor medische hulp. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

5 mei 2007 - Koe in de Waal
Met dank aan de schippersfamilie Van Hasselt:
"Vanmorgen ineens een hoop opschudding hier in IJzendoorn. Ik had de buurman van de andere steiger al wel een roeibootje in het water zien laten maar ik dacht die gaat verven.
Jurgen loopt even buiten en ineens brandweerbootje in volle vaart en een hoop geschreeuw en gedoe bij onze koppen, dus wij naar voren...er is iets aan de hand....
Wat blijkt, zwemt er een koe tussen de koppen van het schip. De boer stond er ook bij, drijfnat, die was naar de koe gezwommen om een touw om zijn nek te doen. Dus ik vroeg hem hoe of wat. Wat bleek, de koeien mochten voor het eerst naar buiten, waren al verdooft voor het geval dat, omdat ze dan vaak gek worden van blijdschap. Nou, de verdoving had niet geholpen, ze was dwars door de omheining gegaan, de plons in, de haven doorgezwommen, langs ons schip op en daar tussen de koppen beland.
Met veel pijn en moeite kregen ze het beestje aan de kant, het had niet veel gescheeld of het was einde koe geweest. Het beest was kapot, ze kregen hem amper boven...Uiteraard heb ik dus netjes gewacht met foto's maken tot we zeker wisten dat het arme beest het zou overleven. Vond ik wel zo gepast..."
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

4 mei 2007 - Ongeval A15 Echteld - Tiel
Na de autobrand van vrijdagmiddag, kreeg Ochten in het begin van de avond een melding van een ongeval op de A15 vlakbij de afslag Tiel. Er waren 2 auto's met elkaar in botsing geraakt waarbij 1 auto in de sloot was terechtgekomen. Gelukkig vielen de verwondingen mee. De brandweer heeft geen verdere assistentie hoeven te verlenen.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

4 mei 2007 - Autobrand A15 Echteld
Op vrijdagmiddag 4 mei kreeg de groep Ochten een melding van een autobrand op de A15 bij hectometer paaltje 134.6. Bij de afslag Echteld was een bestelauto in brand gevlogen. Met behulp van water en schuim is de auto geblust. Het schuimblusvoertuig van de regio, die in Ochten gestald staat, heeft voor voldoende water op de snelweg gezorgd.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

26 april 2007 - Ongeval Molenstraat IJzendoorn
Op donderdagavond 26 april heeft op de Molenstraat in IJzendoorn een ongeval plaatsgevonden tussen 2 auto's. Eén auto was in de sloot beland.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

19 april 2007 - Auto te water, A15 rechts
In de nacht van 18 op 19 april is een auto vanaf de A15 rechts tussen Echteld en Ochten te water geraakt. De auto was van de weg geraakt en in een brede sloot terechtgekomen. De bestuurder wist zelf uit de auto te komen en zich in veiligheid te brengen op het dak van de auto. Vervolgens heeft hij zelf de hulpdiensten kunnen bellen. En dit was maar goed ook: door de hevige mist op dat moment was de auto vanaf de weg niet zichtbaar. Brandweer Ochten heeft de bestuurder met behulp van de spoorslootoverbrugger (speciaal gemaakt voor de Betuweroute) veilig aan de kant gezet. Daarna heeft de brandweer geassisteerd bij het bergen van de auto.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

6 april 2007 - Diverse buitenbranden Waalbandijk
In de nacht van 6 op 7 april is de groep Ochten uitgerukt naar diverse buitenbranden. Diverse locaties waar afval van het hoge water en hooi lag, stonden in de brand. De grootste brand is geblust met behulp van het schuimblusvoertuig welke is voorzien van 8000 liter water. Ook een kraan van een bedrijf uit de buurt heeft assistentie verleend om de grote hoop brandend hooi uit elkaar te leggen.
Van 11:30 uur tot 02:00 uur is Ochten bezig geweest met het blussen van de diverse branden.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

20 maart 2007 - Bijstand SIB bij gezonken schip in Kerkdriel
De Snelle Interventie Boot van Ochten heeft bijstand verleend in Kerkdriel bij een gezonken schip.
Foto's van www.112rivierenland.nl. Zie www.tvrossum.nl voor een filmpje van de inzet.

Persbericht: De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten, groep Tiel, stelt een onderzoek in naar het zinken van een bunkerboot in de dode arm van de Maas ter hoogte van Kerkdriel. Op dinsdag 20 maart 2007 omstreeks 05.00 uur zonk de bunkerboot die was geladen met 58 m3 gasolie. De boot was afgemeerd bij het bunkerstation. Ten tijde van het zinken waren er geen personen aan boord. De uitgestroomde olie is door Rijkswaterstaat ingedamd. Er is geen hinder voor het scheepvaartverkeer. In de loop van dag zal het schip met een drijvende bok worden geborgen. Rijkswaterstaat zal zorg dragen voor het opruimen van de verontreiniging. Het schip was gisteren op een werf aan een lekkage gerepareerd. Hoeveel olie is uitgestroomd, is niet bekend.

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

 

14 maart 2007 - Assistentie politie bij ontmanteling hennepkwekerij
Brandweer Ochten verleent assistentie bij het ontmantelen van een hennepkwekerij.

Persbericht: Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie woensdagmorgen een onderzoek ingesteld in een loods aan de Hermesweg in Ochten. In de loods is inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.
Er bleek een professionele hennepkwekerij aanwezig te zijn. De politie trof ongeveer 4000 planten aan. In het pand waren geen personen aanwezig. Er zijn geen aanhoudingen verricht maar de politie sluit niet uit dat die in een later stadium nog zullen volgen.
Bij de ontmanteling waren medewerkers van de gemeente Neder-Betuwe en van de brandweer betrokken.

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

1 maart 2007 - Schoorsteenbrand Perengaard
Donderdagavond werd de groep Ochten gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in de Perengaard te Ochten.
Voor controle van de brand is op het dak de brand gecontroleerd. In verband met de veiligheid mag er alleen geklommen worden met een speciaal klimset. Op deze wijze kan verantwoord gewerkt worden. Het viel allemaal gelukkig mee.

 

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

18 februari 2007 - Middelbrand Waalbandijk
Zaterdag op zondagnacht werd de groep Ochten om 03:25 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Waalbandijk in Ochten. Het bleek om een leegstaande woning te gaan aan de dijk. Omdat naast de woning een dubbele woning staat met rieten dak, is direct middelbrand gegeven. De groep Kesteren heeft assistentie verleend. De hoogwerker van Tiel is ook ter plaatse geweest zodat de aanval van bovenaf ingezet kon worden. De groep Ochten heeft samen met de hoogwerker vanaf de dijk het huis geblust en de naastgelegen woning met rieten dak beschermd. Groep Kesteren heeft de woning vanaf de achterzijde geblust. De motorspuitaanhangwagen heeft de hoogwerker van water vanuit de Waal voorzien. De tankautospuit van Ochten heeft water via de dompelpomp uit de Waal gehaald. De ademluchtploeg heeft de ademluchtvoorziening en en de catering verzorgd. De klus duurde tot na 09:00 uur in de ochtend.
Zie ook Kesteren - Actueel.

 

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

6 februari 2007 - Ongeval Heuningstraat Ochten
Op dinsdagavond werd de groep Ochten gealarmeerd voor een ongeval op de Heuningstraat. Bij het afslaan naar een inrit, werd een auto van achteren aangereden. De verwondingen vielen gelukkig mee. Er was geen sprake van een beknelling. De passagier van de afslaande auto is voor controle naar het ziekenhuis gegaan.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting Oud en nieuw 2006/2007
De groep Ochten is tijdens oudejaarsavond en -nacht 10 maal gealarmeerd. Een aantal malen voor buitenbranden in Echteld en Ochten. Er was ook sprake van een schuurbrand in de Cederstraat in Ochten. Door vuurwerk was er een gat in het dak van een schuur ontstaan. Er gingen ook coniferen naast een leegstaande woning in de Liniestraat in Ochten in de brand.
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

21 december 2006 - Schoorsteenbrand Industrieweg Ochten
Donderdagavond ontving de groep Ochten een alarmering voor een schoorsteenbrand aan de Industrieweg (industrieterrein) in Ochten. Omdat de kachel was gaan "loeien" vertrouwde de eigenaar het niet en heeft hij de brandweer gebeld. Met behulp van de hoogwerker uit Tiel is de schoorsteen geveegd. Hierdoor wisten we zeker dat er geen brandende delen meer in de schoorsteen zich bevonden.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

17 december 2006 - Kledingcontainer en prullenbak in brand
Zondagavond werd de groep Ochten gealarmeerd voor een brand in een kledingcontainer op het M. van Drielplein in Ochten (bij de Super). De kledingcontainer is met de lier van de TS omgetrokken zodat de inhoud van de container geblust kon worden. Tijdens de bluswerkzaamheden kregen ze een melding dat er een prullenbak aan de gevel bij de Aldi in de Molendam in brand stond. Ook deze brand was snel geblust.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting 20 november 2006 - Binnenbrand Veldsteeg in IJzendoorn
Zondag- op maandagnacht werd de groep Ochten net na 24:00 uur gealarmeerd voor een binnenbrand in de Veldsteeg in IJzendoorn. Ter plaatse aangekomen, was de brand al uit. De kleine brand was met een handblusser al gedoofd.
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

14 november 2006 - Traktor in sloot bij Betuweroute
Op dinsdagmiddag werd de groep Ochten samen met de HV en duikers gealarmeerd voor een waterongeval bij de Betuweroute. Ter plaatse gekomen, bleek het om een traktor te gaan die al vanaf 's nachts in de sloot lag. Er was een poging gedaan om aluminium deuren van het geluidscherm van de Betuweroute te stelen. De kar waarop de deur was gelegd, was in de sloot terechtgekomen. Poging om met een gestolen traktor de kar uit de sloot te halen, lukte niet. Uiteindelijke belandde de traktor ook in de sloot. Duikers hebben voor de zekerheid het gebied rond de traktor verkend. Toen duidelijk was dat er niemand in het water lag, is de traktor met een kraantje uit de sloot gehaald.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

6 november 2006 - Vrachtauto verliest lading op A15
Een vrachtwagen heeft een deel van zijn lading veevoer verloren op de A15 rechts ter hoogte van Ochten tussen ongeveer 140,0 en 140,8. De groep Ochten is ter plaatse gegaan om te helpen op te ruimen. De lading veevoer lag ter plaatse van een wegversmalling die geplaatst is in verband met werkzaamheden. De chauffeur probeerde moedig met en bezem de weg vrij te maken maar gezien de hoeveelheid veevoer bleek dit een verloren zaak.
Vlak voor dit incident was brandweer Dodewaard uitgerukt voor een tweetal ongevallen op de andere rijbaan (zie Dodewaard).
Rijkswaterstaat is om tien uur begonnen met het opruimen. Een ZOAB-cleaner zoog het veevoeder uit de porien van de rijbaan. in verband hiermee is de A15 met tussenpozen afgesloten tussen Echteld en Ochten. Een flinke file van acht kilometer was het gevolg.
De opruimwerkzaamheden waren rond het middaguur afgerond.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

4 november 2006 - Bijzondere vogel gered
Samen met de groep Dodewaard heeft Ochten een bijzondere vogel gered. Nabij de steenfabriek in Dodewaard was een bijzondere IJsduiker gesignaleerd. De vogel had een vishaak met een nepvis in zijn snavel. Door het lage water was het erg moeilijk om vanuit de Waal in de plas bij de steenfabriek te komen. Na vele pogingen is het uiteindelijk gelukt om de vogel vanuit de Snelle Interventie Boot van Ochten te vangen. De vogel is opgevangen door de dierenambulance. Een dankwoord van de heer Stoffelen van de dierenambulance:
Hallo beste hulpverleners, hierbij wil ik jullie hartelijk danken voor de geweldige inzet voor het vangen van de ijsduiker.
Klasse werk dat jullie ploeg met veel geduld en de rust, hiet dier na uren toch hebben kunnen scheppen. KLASSE !!!!!!
Bedankt namens Cor Stoffelen
coördinator dierenambulance
Midden-Betuwe.

Deze vogel komt in Nederland niet voor, is mogelijk afgedwaald door de storm.
Zijn broedplaats is in Ysland, Groenland, en de noordkust van Amerika.
De haak wordt verwijderd, en als hij weer goed vis eet gaat hij weer de vrijheid in.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting 29 oktober 2006 - Containerbrand
Zondagochtend kwam een melding van een containerbrand in de J.R. Zeemanstraat in IJzendoorn. Het betrof een brand in een kledingcontainer. De brand is geblust door de container vol te pompen met water.
 
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

8 oktober 2006 - Auto op de kop 44 R.I. straat
Zondagavond is op de 44 R.I. straat hoek Cuneraweg een auto op de kop geraakt. Door omstanders was het slachtoffer voor aankomst van de brandweer al uit het voertuig gehaald. Het slachtoffer is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

 

 

De verschillende disciplines werken uitstekend samen. -->

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

16 september 2006 - Lekkende gasbus
Zaterdag aan het einde van de middag is bij een cateringsbedrijf aan de Bonegraafseweg in Ochten een gasbus met propaan gaan lekken. De bus was tijdens werkzaamheden gevallen en hierdoor is een grote hoeveelheid propaan in de werkruimte gekomen. Omdat er ook vuur in de ruimte brandde voor bereiding van voedsel heeft iedereen direct te ruimte verlaten en is de brandweer ingeschakeld. De gasbus is onder dekking van een straal naar buiten gebracht en daar gecontroleerd leeggelopen. Met behulp van de overdrukventilator is de ruimte vervolgens weer gasvrij gemaakt.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

13 september 2006 - Vreemde geur waargenomen
Woensdag aan het eind van de avond is door tientallen mensen uit Ochten een vreemde geur waargenomen. De brandweer is op onderzoek uitgegaan. Al snel werd duidelijk dat de geur vermoedelijk vanaf de Waal kwam. Met de snelle interventieboot is een nader onderzoek ingesteld. Omdat er veel klachten waren, is besloten om het groots aan te pakken. Er werden meetploegen ingeschakeld en via een speciale procedure (GRIP2) zijn er diverse instanties bij het onderzoek betrokken. De kazerne in Ochten functioneerde urenlang als calamiteitencentrum. Er zijn in de lucht geen schadelijke stoffen aangetroffen. Vermoedelijk is de geur ontstaan door een lozing van dieselolie door een schip. In de loop van de nacht is de geur ook in Tiel en Vuren waargenomen.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting 11 september 2006 - Vrouw ingesloten
Een vrouw uit verzorgingstehuis Elim had haarzelf ingesloten op haar kamer. Dit werd veroorzaakt door een ongelukkige val uit haar rolstoel. Ze was dusdanig gevallen dat ze met haar hoofd tegen de deur lag die daardoor niet meer te openen was.
<-- Het doorslaan van de ruit was de enige optie.
Zoals het een goed brandweerman betaamt, wordt de rommel uiteraard netjes opgeruimd. -->
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting 27 augustus 2006 - Auto van dijk
Op zondagmiddag is een auto van de Waalbandijk in Ochten gereden. De auto is om nog onbekende reden van de weg geraakt en door een hek op de dijk gereden. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. De auto is met behulp van de lier van de tankautospuit uit het hek losgemaakt en veilig onderaan de dijk gezet.

 

Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

14 juli 2006 - Dodelijk ongeval Ochten- Tiel
Vrijdagochtend 14 juli 2006 is een 53-jarige vrachtautobestuurder uit Heerde bij een verkeersongeval op de A15 om het leven gekomen. De man reed met zijn voertuig op een vrachtauto die voor hem in een file stilstond.

Bij deze aanrijding is de bestuurder - van de rijdende vrachtauto – zodanig gewond geraakt dat hij aan zijn verwondingen is overleden.
<--De cabine van de vrachtauto was compleet in elkaar gedrukt.
De deuren en de middenstijl van de cabine zijn uit het voertuig verwijderd zodat de overleden bestuurder uit het wrak gehaald kon worden. -->

 

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

4 juni 2006 - Dode stier in Waal (Tiel)
Op 4 juni heeft de Tielse brandweer samen met de Snelle Interventie Boot van Ochten een dode stier uit het water gehaald bij de Wetlands. Het dier wilde mogelijk naar een ander deel van de Wetlands zwemmen maar is mogelijk door de stroming meegenomen en daarbij verdronken. Doordat het dier rond de 1200 kilo woog, duurde het allemaal even voordat deze op de kant was.
(foto van www.112rivierenland.nl)

 

 

Actuele_uitrukken  Wedstrijden  Oefeningen  Diversen

Wedstrijden

Onderlinge Kringwedstijd 112 - 7 oktober 2006
Op 7 oktober werd door Ochten de kringwedstrijd 112 georganiseerd. Klik hier voor meer informatie en foto's.

Uitslagen:
31-07-2007: TAS HD Kootwijkerbroek, 8e plaats (zie foto's onderstaand)
30-09-2006: Finale 112 Regionaal RBGZ Culemborg, 3e plaats (zie foto's onderstaand)
24-06-2006: 112 Regionaal RBGZ Varik, 2e plaats
25-03-2006: TAS HD Provinciaal Kleefsewaard Arnhem, 10e plaats

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

31 maart 2007 - Wedstrijd TAS HD in Kootwijkerbroek, 8e plaats
Op zaterdag 31 maart speelde de groep Ochten mee met de TAS HD wedstrijden in Kootwijkerbroek. De inzet betrof een brand bij een zorgboerderij. De BHV-er stond de ploeg op te wachten met een lammetje in zijn arm. In totaal waren er 10 personen aan het werk toen er brand uitbrak. 2 ervan bevonden zich nog in het pand en moesten gered worden. Het eerste slachtoffer betrof een man in een rolstoel.
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

30 september 2006 - Finale 112 Regionaal RBGZ Culemborg, 3e plaats
Op zaterdag 30 september speelde de groep Ochten mee in de finale van de regionale brandweerwedstrijden Regio Gelderland-Zuid in Culemborg.
De inzet betrof een auto te water waarbij het 12-jarige slachtoffer in het water was terechtgekomen. Door de duikers van het korps Culemborg is het slachtoffer uit het water gehaald. Het slachtoffer moest gereanimeerd worden. Daarnaast was er een fietser gewond geraakt welke behandeld moest worden. Het was een leerzame en leuke wedstrijd.
Klik voor een vergroting

 

Actuele_uitrukken  Wedstrijden  Oefeningen  Diversen

Oefeningen

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

22 mei 2010 - Eerste oefening nieuwe regionale SBH op Maasvlakte
Vandaag heeft de eerste realistische oefening plaatsgevonden met de nieuwe SBH (Schuimblushaakarmbak) van de regio. Het oude schuimblusvoertuig dat in Ochten gestald staat, wordt binnenkort vervangen door 3 nieuwe regionale SBH's. Er komt er eentje in Beesd, Nijmegen en Ochten te staan. Vandaag is er door een deel van de ploegleden van de betreffende korpsen geoefend bij RISC op de Maasvlakte.

Klik hier voor een filmpje.

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

27 april 2009 - Inzetoefening THV bij autobedrijf Hazet in Ochten
Op 27 april 2009 heeft de groep Ochten een oefening technische hulpverlening gehouden bij autobedrijf Hazet in Ochten. Het scenario was als volgt:
Achter het pand bij Hazet was een auto tegen de gevel aangereden. De auto was daarbij in de brand gevlogen en er was en branddoorslag naar de milieuruimte opgetreden. In verband met de brand kreeg het personeel de opdracht om de auto's die zich in de werkplaats bevonden te evacueren. Door de haast werd een auto niet veilig van de brug gehaald en hierdoor raakte een medewerker met de benen bekneld. Als eerste kon de autobrand worden geblust waarna de nadruk op de brand in de milieuruimte kwam te liggen samen met de beknelling van de persoon onder de auto. De brand in de milieuruimte kon alleen geblust worden met lagedruk schuim. In de milieuruimte was een slachtoffer aanwezig.
Deze oefening is door alle 4 de groepen van brandweer Neder-Betuwe gedraaid.

Wij danken autobedrijf Hazet hartelijk voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de voertuigen! 
 

Klik op de foto voor een diashow

Klik op de foto voor een diashow

17 november 2008 - Oefening Schuimblusvoertuig Maasvlakte
Op 17 november is de schuimblusploeg met het regionale schuimblusvoertuig naar een oefencentrum op de Maasvlakte geweest. Daar is met speciaal oefenschuim geoefend. Er waren diverse opdrachten om met zowel de handstralen als met het dakkanon een brand te blussen.

 
Klik voor een vergroting 8 maart 2007 - Realistische oefening in Dordrecht
Op 8 maart is er op het oefencentrum in Dordrecht door de groep Ochten realistisch geoefend. Er zijn een aantal oefeningen gedraaid waarbij er met behulp van gas diverse branden werden gesimuleerd. 

 

Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting 5 februari 2007 - Realistische oefening in Boxmeer
Op 5 februari is er op het ROBC in Boxmeer door de groep Ochten realistisch geoefend. Er zijn een drietal oefeningen gedraaid. Door gebruik te maken van echt vuur, liep de temperatuur aardig op (tussen 800 en 1000 graden Celsius bij een kelderbrand). 

 

Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

28 november 2006 - Realistische oefening op Maasvlakte met schuimblusvoertuig
Op dinsdag 28 november heeft de schuimblusploeg (6 personen van de groep Ochten en 2 personen van de groep Kesteren) geoefend met het regionale schuimblusvoertuig bij RISC op de Maasvlakte. Er zijn diverse inzetjes uitgevoerd waarbij zowel met de handstralen als met het kanon op het dak van het voertuig is gewerkt. Door de verschillende manieren van blussen toe te passen, is duidelijk geworden op welke wijze een brand het beste met behulp van schuim geblust kan worden. In verband met de strenge milieu eisen is er geoefend met speciaal milieuvriendelijk oefenschuim.

 

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

18 november 2006 - Peletonsoefening Betuweroute
Op zaterdag 18 november zijn er in Tiel diverse blusoefeningen bij de Betuweroute gehouden. Vier maal werd er met een peleton (waaronder 4 tankautospuiten) een blustest uitgevoerd. Er werden diverse opstellingen getest. De test die het beste resultaat oplevert (meest koelend vermogen), zal uiteindelijk worden toegepast bij een werkelijke calamiteit.

 

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting 30 oktober 2006 - Blustest Betuweroute
Op 30 oktober heeft de groep Ochten samen met de groep Kesteren een blustest bij het spoor van de Betuweroute uitgevoerd. Met de dompelpomp is water uit de blussloot gepompt naar het waterkanon. Middels een speciale spoorslootoverbrugging kunnen we naar de overkant van de sloot. De slangen worden over een ladder naar de overkant gebracht.

 

Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

29 mei 2006 - Realistische oefening Tilburg
Op 29 mei heeft de groep Ochten samen met de groep Opheusden geoefend in een trainingscentrum in Tilburg. Die dag stond het repressief ventileren centraal. Aan het eind van de dag werd een totaal oefening gehouden waarbij beide groepen een middelbrand moesten bestrijden. Door middel van het juist inzetten van de ventilator en zo repressief te ventileren, kon de brand onder controle worden gebracht.

 

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Actuele_uitrukken  Wedstrijden  Oefeningen  Diversen

Diversen

Klik op de foto voor een diashow 30 april 2012 - Demo brandweer Ochten
De groep Ochten heeft op Koninginnedag 2012 een tweetal demonstraties gegeven. In een eerste sessie is getoond hoe een deur uit een auto wordt verwijderd. Tijdens de tweede sessie ging letterlijk het dak er af. De belangstellenden konden ook zelf ervaren hoe zwaar werk het is om met een schaar te knippen.
Ook was er gelegenheid om met een handblusser een gasbrand te blussen. Het was een geslaagde dag met super mooi weer!
Klik op de foto voor een diashow
Klik voor een vergroting 28 oktober 2006 - Toertocht
Op zaterdag 28 oktober heeft de groep Ochten deelgenomen aan de toertocht. 23 groepen deden aan de toertocht mee. Er moesten 4 spellen uitgevoerd worden.
<-- Geblinddoekt kruiwagen rijden en water vervoeren.
Met ademlucht om moesten er zakken met zand worden gezocht in een ruimte. -->

 

Klik voor een vergroting